Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Celkovo na covid zomrelo už vyše 9100 ľudí. EMA preskúmala nové dôkazy a neodporúča Ivermektín

.tamara Antolová .tomáš Zemko .tomáš Bakoš .spoločnosť

Na Slovensku pribudlo 401 nových prípadov ochorenia COVID-19. Počet úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom sa zvýšil o 60.

Koronavírus ONLINE: Celkovo na covid zomrelo už vyše 9100 ľudí. EMA preskúmala nové dôkazy a neodporúča Ivermektín

 situáciu ohľadom koronavírusu sledujeme online:

17:20 TESTOVANIE: Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo (ÚNMS) SR udelil výnimku na nazálne antigénové testy na samodiagnostiku ochorenia COVID-19 od výrobcu SD Biosensor. Informovala o tom Andrea Bartová z kancelárie predsedníčky ÚNMS.

14:59 IVERMEKTÍN: Európska lieková agentúra (EMA) neodporučila používanie ivermektínu na prevenciu a liečbu choroby COVID-19. Podľa úradu je prípustné len v rámci dobre navrhnutých klinických štúdií. 

Na oficiálnej stránke liekovej agentúry sa uvádza, že EMA preskúmala najnovšie dôkazy o použití ivermektínu na prevenciu a liečbu choroby COVID-19 a dospela k záveru, že dostupné údaje nepodporujú jeho použitie proti chorobe COVID-19 mimo dobre navrhnutých kontrolovaných klinických štúdií.

11:40 SLOVENSKO: Maturitné skúšky sa v klasickej podobe neuskutočnia ani tento rok. Viac sa dočítate TU.

10:55 SLOVENSKO: Pribudlo tiež 1791 pozitívne testovaných antigénnymi testami. "Je to 10,39 percenta z 3861 ukončených RT-PCR vyšetrení a 0,60 percenta z 299.978 antigénnych testov," spresnilo ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Košickom kraji (109), nasleduje Trenčiansky kraj (85), Bratislavský (54), Prešovský (32), Žilinský (32), Banskobystrický (31), Trnavský (31) a Nitriansky (27). Je medzi nimi 164 mužov a 237 žien.

10:03 SLOVENSKO: Na Slovensku pribudlo 401 nových prípadov ochorenia COVID-19 z 3861 PCR testov. Počet úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom sa zvýšil o 60. 

8:25 SLOVENSKO: Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR povolil od pondelka prevádzku nekrytých a čiastočne krytých trhovísk s predajom sadeníc, rezaných kvetov, potravín, zeleniny a ovocia. Podmienky ich fungovania upravuje vyhláška k činnosti maloobchodných prevádzok a prevádzok služieb.

7:44 SLOVENSKO: Mapa rizikovosti šírenia ochorenia COVID-19 sa mení. V najhoršej čiernej fáze a IV. stupni varovania je od pondelka 20 okresov, bordových okresov v III. stupni varovania je 55 a štyri okresy sú v II. stupni varovania. Viac sa dočítate TU.

7:36 SLOVENSKO: Po príchode zo zahraničia musia od pondelka absolvovať povinnú karanténu aj zaočkovaní ľudia, ako aj tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorá upravuje režim na hraniciach.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite