Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rock Wercher a Nova Rock nebudú. Pre naše festivaly je to zlá správa

.peter Bálik .spoločnosť

Európske hudobné festivaly, vrátane tých našich, hrajú závody s časom. Aj keď sa v Európe konečne začína hromadne očkovať, stále nie je isté, či do leta bude zaočkovaných dostatok ľudí aj na to, aby sa mohli organizovať hromadné akcie. Začiatkom roka otec všetkých festivalov Glastonbury oznámil, že jeho najbližší ročník sa bude konať až v roku 2022. Nebol to dobrý signál pre ostatné európske festivaly, ale tento krok súvisel s tým, že vtedy sa nevedelo, ako sa bude vyvíjať pandemická situácia a organizátori si zrátali, že by to jednoducho nestihli. Samotná výstavba areálu sa začína už dva tri mesiace júnovým začiatkom. Bohužiaľ, teraz sa k nemu pridávajú aj ďalšie známe festivaly.

Rock Wercher a Nova Rock nebudú. Pre naše festivaly je to zlá správa SITA/AP Photo/Christian Palma

svoje brány tento rok v plnej sile neotvorí ani belgický Rock Wercher, ktorý sa obyčajne koná začiatkom júla. „Toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. V posledných mesiacoch sme sa rozprávali s vládou expertami a kolegami z iných festivalov, domácich či zahraničných, za akých podmienok by sa akcia mohla uskutočniť. S príchodom hromadného vakcinovania sme dúfali, že to bude možné, no nakoniec sme dospeli k ťažkému rozhodnutiu, že pri súčasných reštrikciách to nepôjde. Chceme, aby každý fanúšik a umelec si užil akciu v jej plnosti, no v tejto situácii to nebude možné,“ napísali organizátori štvordňovej akcie na svojej stránke. 

Rock Wercher ďalej píše o tom, že vidí svetlo na konci tunela, ale temné časy sa ešte neskončili, a to aj napriek tomu, že sa situácia začína zlepšovať. Festival poďakoval svojim fanúšikom za ich podporu a zároveň dodal, že v lete to úplne nebalí a zorganizuje akciu v inej forme, než na akú sú fanúšikovia zvyknutí: „Dychtíme po navráteniu živej hudby do nášho festivalového parku a v súčasnosti zvažujeme možnosti, za akých by sa akcia dala uskutočniť. Keď nájdeme ten správny spôsob, prídeme k vám. Nech žije živá hudba!“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite