Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sa liečiť a vyliečiť doma z covidu. Vznikla stránka, ktorá radí nakazeným

.tomáš Bakoš .spoločnosť

Nakazení ľudia, ktorí sú doma, často nedostávajú zrozumiteľné a jednotné informácie, ako pri domácej liečbe postupovať. Aj preto sa skupina piatich dobrovoľníkov z oblasti zdravotníckej informatiky, strojového učenia, verejnej politiky a komunikácie rozhodla spustiť portál pre chorých na covid.

Ako sa liečiť a vyliečiť doma z covidu. Vznikla stránka, ktorá radí nakazeným CovidHelper

začiatkom vlaňajšieho februára Svetová zdravotnícka organizácia upozornila, že svet zaplavuje „infodémia“. Šíri sa nielen koronavírus, ale aj záplava informácií – a dezinformácií. 

Do šírenie neoverených informácii v súvislosti s koronakrízou prispel aj šéf kotlebovcov Marian Kotleba. Ten vo svojom videu bez jasných vedeckých podkladov podsúval verejnosti, že vodka a Bromhexin je zázračný liek na covid. Len za jeden deň malo video tisícky zdieľaní. 

Na klamlivé video reagoval aj šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý ho označil za nezodpovedné. Štátny ústav pre kontrolu liečiv dokonca varovalo pred kombináciou lieku Bromhexin a alkoholu a to nielen pri ochorení covid.

Nakazení ľudia, ktorí sú doma, často nedostávajú zrozumiteľné a jednotné informácie, ako pri domácej liečbe postupovať. Aj preto sa skupina piatich dobrovoľníkov z oblasti zdravotníckej informatiky, strojového učenia, verejnej politiky a komunikácie rozhodla spustiť portál pre chorých na covid pod názvom CovidHelper.sk.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite