Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Každé dieťa prijímam a odovzdávam s láskou. Kto sú profirodičia? (Reportáž)

.michal Oláh .spoločnosť ..profesionálne matky

Katarínina prvá skúsenosť s  profirodičovstvom bola zlá. Dieťa, ktoré dostala, malo šesť rokov a  niekoľko diagnóz, o  ktorých jej v  detskom domove podľa jej slov skoro nič nepovedali. „Čo som mala robiť?“

Každé dieťa prijímam a odovzdávam s láskou. Kto sú profirodičia? (Reportáž) Boris Németh Profimatka Katarína Biksadská sa špecializuje na opustených novorodencov z detského domova v Petržalke. Je rozhodnutá robiť profesionálnu náhradnú matku dovtedy, kým nestratí podporu rodiny.

profesionálna matka sa preto pri jednom vážnejšom probléme telefonicky obrátila na domov, pre ktorý pracovala. „Čakala som, že mi pomôžu, poradia a  nasmerujú ma,“ vysvetľuje Katarína Biksadská. „Namiesto toho ma okamžite vyhodili. Profirodičku som robila tri dni,“ krčí plecami. 

S  manželom sa z  toho dlho nevedeli spamätať a  ona si v  duchu povedala, že nikdy viac. To však ešte nebol koniec. „Zamestnala som sa ako opatrovateľka v  zariadení pre seniorov, ale k  deťom ma to ťahalo čoraz viac,“ hovorí.

Kto sú vlastne profesionálni rodičia? Zamestnanci detských domovov (dnes premenovaných na centrá pre deti a  rodiny), ktorí sa o  opustené deti starajú vo svojich domácnostiach. Profirodičovstvo má vytvoriť prechodné rodinné prostredie, kde sa dieťa zdrží v  optimálnom prípade do skorej adopcie. No niekedy tam zostáva až do svojej dospelosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite