Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto sú najväčšie slovenské a svetové osobnosti športu v roku 2020

.redakcia .spoločnosť

Časopis .týždeň vybral najväčšie osobnosti slovenského a svetového športu v roku 2020.

Kto sú najväčšie slovenské a svetové osobnosti športu v roku 2020 4. január Záhreb, Chorvátsko: Petra Vlhová vyhrala prvý slalom roka, kde porazila aj fenomenálnu Michaelu Shiffrinovú. Vlhová je svetovou špičkou napriek problémom so Slovenskou lyžiarskou asociáciou.

petra Vlhová

Žena z Liptovského Mikuláša dosahuje najväčšie úspechy v histórii slovenského lyžovania. Petra Vlhová vyhrala vo Svetovom pohári 5 pretekov za sebou a je už favoritkou celej súťaže – má viac bodov ako druhá a tretia najlepšia lyžiarka dokopy. Vlhová to s rodinným podporným tímom dokázala napriek štátu a aj napriek tomu, že jej život celé roky komplikovala Slovenská lyžiarska asociácia.

Po Petrovi Saganovi v nej má Slovensko vďaka jej tvrdej práci a nezlomnosti ďalšieho naozaj top športovca sveta. 4. január Záhreb, Chorvátsko: Petra Vlhová vyhrala prvý slalom roka, kde porazila aj fenomenálnu Michaelu Shiffrinovú. Vlhová je svetovou špičkou napriek problémom so Slovenskou lyžiarskou asociáciou.4. január Záhreb, Chorvátsko: Petra Vlhová vyhrala prvý slalom roka, kde porazila aj fenomenálnu Michaelu Shiffrinovú. Vlhová je svetovou špičkou napriek problémom so Slovenskou lyžiarskou asociáciou. 

erik Černák

Tie časy, keď na klziskách NHL dominovali aj naši hokejisti, sú dávno preč a je možné, že sa už nikdy nevrátia. Počty Slovákov v zámorských tímoch z roka na rok klesajú, no práve výkony slovenského obrancu Erika Černáka pripomínajú zlaté časy. Mladý slovenský obranca nielenže vyhral s Tampou Bay Lighting Stanley Cup, ale svojimi výkonmi patril medzi najdôležitejších hráčov tímu. Právom je napriek veku v súčasnosti najlepším slovenským hokejistom. Partii okolo Mira Šatana treba držať palce, aby znovu pribúdali podobní. 

marek Hamšík

Kapitán reprezentácie doviedol Sloven­sko na Euro 2021. Výkony tímu boli často slabé, sme tiež jediný tím v Európe, ktorý tento rok vyhral len dva zápasy a napriek tomu postúpil. No v barážových stretnutiach sa ukázalo, aké dobré je mať Hamšíka. Jeho prítomnosť na ihrisku v zápasoch s Írmi a Severnými Írmi mala na výsledky našej reprezentácie kľúčový vplyv. Marek dohráva svoju kariéru v Číne, no stále – spolu s Kuckom a Pekaríkom – dokáže dať reprezentácii tozhodujúci impulz. A bude to tak aj na Eure 2021. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite