Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cirkev pod lupou: Technológie proti náboženskej slobode

.marína Gálisová .spoločnosť .cirkev pod lupou

Náboženská sloboda pod vládou komunistov v Číne nikdy nebola, no teraz je jej čoraz menej a budúcnosť nevyzerá o nič lepšie.Sam Brownback, veľvyslanec USA pre oblasť náboženskej slobody vo svete, opakovane kritizuje čínsky komunistický režim za útlak.

Cirkev pod lupou: Technológie proti náboženskej slobode

technológie uľahčujú kontrolu štátu nad občanom a nesmierne nebezpečné sú v tom technologicky vyspelé diktatúry. Príkladom je komunistická Čína: od primitívnych metód kontroly populácie sa posúva k high-tech prístupom, ktoré sú rovnako brutálne a omnoho rafinovanejšie. 

Náboženská sloboda pod vládou komunistov v Číne nikdy nebola, no teraz je jej čoraz menej a budúcnosť nevyzerá o nič lepšie.Sam Brownback, veľvyslanec USA pre oblasť náboženskej slobody vo svete, opakovane kritizuje čínsky komunistický režim za útlak. Dňa 17. novembra informoval médiá, že Spojené štáty budú pozorne sledovať zneužívanie technológií na útlak náboženských menšín. 

.týždeň

 Konkrétne uviedol nátlak Pekingu na čínsku menšinu Ujgurov. Peking podľa jeho slov vytvoril „skutočný policajný štát“, ktorý sleduje pohyb populácie. Viditeľné je to osobitne v ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang: komunistický režim tam využíva umelú inteligenciu a technológie rozpoznávania tvárí na útlak moslimských Ujgurov, ktorý im nielen bráni vyznávať ich vieru, ale ich aj väzní. „Vyše milióna moslimských Ujgurov sa nachádza vo väzniciach,“ zdôraznil Brownback.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite