Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Plošné testovanie: Čo si o ňom myslí profesor Krčméry?

.michal Oláh .spoločnosť

Dnešné rozhodnutie Igora Matoviča treba oceniť. Odvaha, ktorú nabral pri rozhodnutí plošne testovať päť a pol milióna Slovákov, chcela kus štátnického ducha.

Plošné testovanie: Čo si o ňom myslí profesor Krčméry? Boris Németh

v plošnom testovaní našiel dokonca spojencov aj u svojich najväčších rivalov, Richarda Sulíka s Petrom Pellegrinim. Zvlášť Sulík po svojom poslednom extempóre v ktorom spochybňoval vládou prijímané protipandemické opatrenia natočil rýchlo na svoj Facebook videjko, v ktorom vyzýva občanov k dodržiavaniu opatrení a dnes obratom verejne podporil Igora Matoviča v jeho zámere celonárodného testovania. 

Rolu v tom zrejme zohrala aj Matovičova vyhrážka demisie, po ktorej by nasledoval pád vlády, čo si už druhýkrát v histórii nenechá Sulík pripísať za žiadnu cenu. Zrejme preto prehliadol niekoľko nejasností premiérovho plánu. Pochybnosti vyvoláva aj doterajšia skúsenosť, keď sme denne dokázali úspešne otestovať sotva niekoľko tisíc ľudí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite