Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tvár .týždňa: Komik a diktátor s deficitom základnej ľudskej slušnosti

.marína Gálisová .spoločnosť .tvár týždňa

Riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník sa vie pravidelne pripomenúť tým, ktorí si myslia, že bude mať aspoň trochu slušnosti a po svojom poslednom škandále chvíľu pomlčí. Ešte sme si nezreparovali nervy po augustovom odhalení jeho platu, a chcel by viac.

 Tvár .týždňa: Komik a diktátor s deficitom základnej ľudskej slušnosti JOZEF JAKUBČO/PETIT PRESS/PROFIMEDIA

tentoraz chce aspoň navonok viac nie pre seba, ale pre RTVS. Túži po zvýšení koncesionárskych poplatkov, ktoré by rád videl na úrovni 8 eur a 50 centov. Samozrejme, čisto nesebecky, ani nie z vlastnej vôle, tvrdí Jaroslav Rezník. 

Len preto, že to po prvé odporúča pracovná skupina, ktorú zriadilo ministerstvo kultúry. A po druhé preto, lebo ak zostanú koncesionárske poplatky pre verejnoprávny rozhlas a televíziu na terajšej úrovni, vraj on ani pri najlepšej vôli a snahe nebude môcť garantovať do budúcnosti rozvoj a modernizáciu, ba ani základné zákonné úlohy verejnoprávneho média. Hm, zábava graduje.

Ale seriózne: občanov Slovenskej republiky v poslednom čase zabávajú kadejakí komici od Borisa Kollára po samotného premiéra. Lenže toto, čo predvádza Jaroslav Rezník, nie je v skutočnosti zábava, ale čistá drzosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite