Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako pivný barón Adolphus Busch vytvoril najväčšieho výrobcu piva na svete

.vladimír Marko .spoločnosť .história

Adolphus Busch prišiel hľadať do Ameriky svoje šťastie ako osemnásťročný mladík. Našiel ho ako zať a neskôr partner Eberharda Anheusera v rodinnom pivovare v meste St. Louis. Za dvadsaťpäť rokov zmenil tento pivovar na najväčšieho výrobcu piva na svete.

Ako pivný barón Adolphus Busch vytvoril najväčšieho výrobcu piva na svete AKG/PROFIMEDIA Pivovarnícka asociácia Anheuser-Busch v meste St. Louis, Missouri, USA v roku 1893.

narodil sa 10. júla 1839 v mestečku Kastel v Hessenskom vojvodstve, neďaleko sútoku riek Rýn a Mohan. Na svet prišiel ako dvadsiate prvé dieťa z celkového počtu dvadsaťdva detí. Rodina Buschovcov bola nielen veľká, ale v meste a okolí aj známa rodina. Vlastnila tu veľký majetok pozostávajúci hlavne z lesov a viníc.

 Keď otec zomrel, mal mladý Adolphus len trinásť rokov. Dokončil si strednú školu, vzal svoju časť dedičstva a odišiel za svojimi štyrmi staršími bratmi do Ameriky. Okolo roku 1857 sa ocitol v meste St. Louis, kde urobil prvý krok k obrovskému majetku. Využil svoje dedičstvo a vstúpil do firmy zaoberajúcej sa zásobovaním pivovarov. Postupne tak spoznal všetkých pivovarníkov v meste. No a jedným z nich bol Eberhard Anheuser. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite