Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rúško ako pomôcka. Ako zvládli nemecké deti prvé dni s koronou v škole

.zuzana Herich .spoločnosť .spoločnosť

Začiatok školského roka so sebou pravidelne prináša nové výzvy. Školský rok 2020/2021 však bude zásadne iný. V zozname povinných školských pomôcok sa objavili rúška.

Rúško ako pomôcka. Ako zvládli nemecké deti prvé dni s koronou v škole

komunikácia opatrení v Nemecku zo strany ministerstva školstva bola jasná a zrozumiteľná. Tradične však priniesla vlnu odporu a novú spleť výmyslov, lží a konšpirácií. Pobúrenia rodičov nad úbohosťou detí používajúcich rúško v školách sú nielen zbytočné, ale bez akéhokoľvek preháňania aj životu nebezpečné. Rúška nie sú žiadny rozmar, žiadna objednávka fiktívnych vládcov sveta ani kus sofistikovane ušitej látky určenej na ukrytie čipu. Ich jediný účel je zamedzenie rozširovania vírusu COVID-19 v populácii a vzniku katastrofy s nepredstaviteľnými následkami.  

 Kým na Slovensku prebieha vášnivá diskusia o nevyhnutnosti či nezmyselnosti nosenia rúšok v školách, v niektorých spolkových republikách Nemecka sa medzitým začal školský rok. Pravidlá koexistencie s vírusom COVID-19 v spoločnosti sa aplikovali do vzdelávacích inštitúcií podľa detailne vypracovaných plánov a prvé dni ukázali, ako žiaci novú situáciu prijali.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite