Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Otrávený a väznený. Muž, ktorého sa bojí Cár

.šimon Jeseňák .spoločnosť .tvár týždňa

V Bielorusku možno po dekádach končí jeden z posledných európskych diktátorov Lukašenko. Opozícia voči bieloruskému diktátorovi sedí v base, nezriedka sú jeho odporcovia mučení a tí „šťastnejší“ stihli pred represiou režimu emigrovať do okolitých štátov.

Otrávený a väznený. Muž, ktorého sa bojí Cár MAXIM ŠIPENKOV/EPA/PROFIMEDIA Alexej Navaľnyj sa narodil v roku 1976, vyštudoval právo, vystupoval proti Putinovi a na svojom blogu LiveJournal odhaľuje prípady blatantnej korupcie v Rusku.

a zatiaľ v Rusku bol otrávený Alexej Anatolijevič Navaľnyj. Ostrý kritik, občiansky aktivista a opozičný politik, ktorý sa nikdy nebál oponovať ďalšiemu dlhoročnému diktátorovi Vladimirovi Putinovi. Po smrti Borisa Nemcova prakticky jediná osoba, v ktorej sa môžu spájať nádeje ruskej opozície. Názormi určite nie stopercentne prozápadný, určite nie bez stôp veľkoruského nacionalizmu, ale určite antiputinovec.

kto je Navaľnyj?

Alexej Navaľnyj sa narodil v roku 1976 v Rusku, vtedy vlastne ešte v Sovietskom zväze. Vyštudoval právo, vystupoval proti Putinovi a na svojom blogu LiveJournal odhaľuje prípady blatantnej korupcie v Rusku. Má milióny followerov tam aj na Twitteri, prostredníctvom sociálnych sietí zvoláva demonštrácie. Ešte v roku 2011 označil putinovskú vládnucu partaj Jednotné Rusko za „stranu gaunerov a zlodejov“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite