Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Profil Vladimíra Krčméryho: Scestovaný odborník, ktorý zasvätil život medicíne a rodine

.redakcia .spoločnosť

Lekár, odborník na tropickú medicínu, infektológiu, vysokoškolský pedagóg Vladimír Krčméry je zakladateľom zdravotníckych a sociálnych zariadení a humanitárnych misií v krajinách tretieho sveta. Vo štvrtok 23. júla sa na ďalšej misii v zahraničí dožíva 60 rokov.

Profil Vladimíra Krčméryho: Scestovaný odborník, ktorý zasvätil život medicíne a rodine BORIS NÉMETH

vladimír Krčméry sa narodil 23. júla 1960 v Bratislave v rodine vedca a lekárky. Jeho strýko MUDr. Silvester Krčméry bol počas komunistického režimu pre cirkevné aktivity medzi študentmi medicíny a robotníkmi väznený. Aj on sám sa v mladosti tajne podieľal na práci cirkevných mládežníckych hnutí.

V roku 1985 absolvoval štúdium medicíny na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave. O päť rokov neskôr získal na UK akademický titul PhD. a v roku 1992 sa habilitoval na docenta v odbore vnútorné choroby - chemoterapia. Vedeckú hodnosť DrSc. dosiahol na LF UK v roku 1993. Na Masarykovej univerzite v Brne v roku 1997 obhájil profesúru v odbore vnútorné lekárstvo.

Od roku 1991 je členom FRSH v Londýne, od roku 1998 FIDSA Bethesda. O rok neskôr sa stal členom FRCP v Edinburghu a od roku 2000 je tiež členom FACP vo Philadelphii.

Čestné doktoráty dostal na viacerých univerzitách v zahraničí. V roku 2005 na univerzite v Českých Budějoviciach, o tri roky neskôr na univerzite v Scrantone. V roku 2012 ocenili prácu Krčméryho čestným doktorátom na univerzite vo Varšave a v roku 2015 na Cambridgeskej univerzite.

BORIS NÉMETH

Profesionálne začal pracovať v roku 1985 ako odborný asistent na Ústave medicíny LF UK v Bratislave a na Klinike infekčných chorôb v Parazitologickom laboratóriu (1985 - 1989).

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite