Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.migračný kompas: Organizovaný zločin a obchod s ľuďmi v SR. Uniká nám niečo?

.liga za ľudské práva .spoločnosť

V októbri 2019 sa v médiách objavila informácia o razii v najväčšej nelegálnej výrobni cigariet v strednej Európe, vo Veľkých Kostoľanoch. Pri razii bolo zadržaných 45 cudzincov, pôvodom z Ukrajiny, Moldavska a Rumunska. Tento prípad však nie je ojedinelý.

.migračný kompas: Organizovaný zločin a obchod s ľuďmi v SR. Uniká nám niečo?

v podcaste sa s odborníčkou na problematiku obchodovania s ľuďmi, Alexandrou Malangone, rozprávame o tom, či môže ísť o organizovaný zločin páchaný na našom území systematicky a či sú cudzinci, pracujúci v takýchto nelegálnych výrobných halách, páchatelia trestných činov, alebo môže ísť skutočne o obete obchodovania s ľuďmi?

.podcast občianskeho združenia Liga za ľudské práva, ktorý sa venuje migrácii a príbehom utečencov

Hosťka diskusie: 

  • Alexandra Malangone, nezávislá expertka na problematiku obchodovania s ľuďmi, konzultantka Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe – OBSE

Moderuje: 

  • Katarína Fajnorová, senior právnička OZ Liga za ľudské práva 

čo je to „Migračný kompas“?

24-dielna podcastová séria z dielne Ligy za ľudské práva, občianskeho združenia, ktoré podporuje utečencov a iných cudzincov žijúcich na Slovensku. 

čo je cieľom podcastu?

Venuje sa témam migrácie, integrácie cudzincov a azylu. Autorky a autori podcastu chcú zlepšiť informovanosť verejnosti a lídrov, ktorí ovplyvňujú nastavovanie politík v oblasti migrácie. Poslucháčov prevedú rôznymi témami, od základných pojmov až po rozličné expertné analýzy, a to prostredníctvom zaujímavých rozhovorov s odborníkmi aj s ľudmi, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy.

ako „Migračný kompas“ vznikol?

Podcast vznikol v rámci rovnomenného projektu, ktorý realizuje Liga za ľudské práva, o. z. Nenávratný finančný príspevok je poskytnutý z prostriedkov Operačného programu Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu.

Podcasty nahrávame v EITD Studio - Nová Cvernovka. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite