Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.migračný kompas: Som cudzinec a žijem v Bratislave IV.

.liga za ľudské práva .spoločnosť

Vypočujte si zaujímavý rozhovor s Allanom Bussardom, spoluzakladateľom a riaditeľom nadácie Integra. Allan je pôvodom z Kanady, spoločne s rodinou sa prisťahoval do vtedajšieho Československa pred 29 rokmi.

.migračný kompas: Som cudzinec a žijem v Bratislave IV. Liga za ľudské práva

v podcaste porozprával, prečo prišiel do Bratislavy, ako sa mu tu žije, ako od roku 1995 cez nadáciu Integra podporovali začínajúce slovenské podnikateľky, zakladanie sociálnych podnikov a poskytovali mikropôžičky. Dozviete sa o prebiehajúcich rozvojových a humanitárnych aktivitách v Afrike, adopcii detí na diaľku a podpore miestnych farmárov.  

Radi by sme doplnili, že pár týždňov po natočení podcastu nadácia Integra, v reakcii na pandémiu Covid-19, začala so šitím rúšok v najväčšom africkom slume Kibera, v Nairobi v Keni, v ktorom žije takmer milión ľudí v hrozných podmienkach.

Podcast občianskeho združenia Liga za ľudské práva, ktorý sa venuje migrácii a príbehom utečencov.

Hosť diskusie: 

  • Allan Bussard, riaditeľ nadácie Integra, pôvodom z Kanady, žije na Slovensku už 29 rokov

Moderuje: 

  • Mirka Molnár Ľachká, koordinátorka pre komunikáciu OZ Liga za ľudské práva

čo je to „Migračný kompas“?

24-dielna podcastová séria z dielne Ligy za ľudské práva, občianskeho združenia, ktoré podporuje utečencov a iných cudzincov žijúcich na Slovensku. 

čo je cieľom podcastu?

Venuje sa témam migrácie, integrácie cudzincov a azylu. Autorky a autori podcastu chcú zlepšiť informovanosť verejnosti a lídrov, ktorí ovplyvňujú nastavovanie politík v oblasti migrácie. Poslucháčov prevedú rôznymi témami, od základných pojmov až po rozličné expertné analýzy, a to prostredníctvom zaujímavých rozhovorov s odborníkmi aj s ľudmi, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy.

ako „Migračný kompas“ vznikol?

Podcast vznikol v rámci rovnomenného projektu, ktorý realizuje Liga za ľudské práva, o. z. Nenávratný finančný príspevok je poskytnutý z prostriedkov Operačného programu Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu.

Podcast Migračný kompas nahrávame v EITD Studio - Nová Cvernovka.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite