Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hackni sa!

.šimon Jeseňák .spoločnosť

Takmer po dvadsiatich rokoch napísal Juraj Bednár, priekopník biohackingu v Československu, svoju druhú knihu. Väčšina ľudí má dnes viac voľna, a tak odporúčam dve knihy, ktoré môžu čitateľa posunúť dopredu  asi ako Platónovo podobenstvo o jaskyni: prvá je kniha Róberta Chovanckuliaka Pokrok bez povolenia a druhá kniha je práve Bednárova HACKNI SA! 

Perspektívy, ktoré obe knihy prinášajú, majú niekoľko spoločných bodov a Bednár sa viackrát na Pokrok bez povolenia odvoláva. Juraj Bednár bol a je libertarián a tento životný postoj prezentuje aj v knihe. Venuje sa v nej inšpiratívnym témam, ako sú problémy súčasného kapitalizmu, kryptomeny či paralelné spoločnosti.

V korporáciách existuje zaužívaná veta: „Think outside the box“. Mysli mimo mantinelov. HACKNI SA je aj príručka ako myslieť, žiť a tvoriť bez predpísaných pravidiel alebo zbytočných štátnych regulácií, ktoré dávajú v bežných časoch len minimálny zmysel, no sú nezmyselné v čase ako teraz.  Kniha sa môže čítať aj ako manuál pre život v 21. storočí, ktorý je dynamický a premenlivý. Jednotlivec v ňom musí mať kľúčovú vlastnosť: adaptabilitu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite