Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci chcú „hacknúť“ koronakrízu. Zapojiť sa môže každý z nás

.redakcia .spoločnosť

Už tento víkend sa Slovensko zapojí do globálneho boja proti pandémii COVID-19. Na špeciálnom virtuálnom podujatí Hack the Crisis Slovakia budú účastníci hľadať riešenia akútnych problémov v zdravotníctve, ekonomike, kultúre či vo vylúčených komunitách.

Slováci chcú „hacknúť“ koronakrízu. Zapojiť sa môže každý z nás hackthecrisis.sk

do celosvetového boja proti koronavírusu sa môže zapojiť každý, komu súčasná situácia nie je ľahostajná. Špeciálne virtuálne podujatie Hack the Crisis Slovakia potrvá dva dni a zapojiť sa doň dá cez tejto webovej stránke.

S myšlienkou, ako môžu technologickí a biznis ľudia pomôcť pri zvládaní výziev spôsobených pandémiou, prišla estónska startupová platforma Garage48. Počas jedného víkendu zvolala viac ako tisíc účastníkov z približne dvadsiatich krajín, aby riešili aktuálne problémy spoločnosti.

„K iniciatíve Hack the Crisis sme sa rozhodli pridať, pretože vidíme potenciál v ľuďoch a inštitúciách, ktoré na Slovensku máme. Žijeme v neistote, a preto potrebujeme nové, konkrétne riešenia. Je to príležitosť pre firmy, mestá, štát aj neziskovky. Chceme prísť nielen s novými službami či biznis modelmi, ale aj s riešeniami pre vylúčené komunity, kultúru či vzdelávanie,“ hovorí Peter Kolesár, líder iniciatívy Hack the Crisis na Slovensku.

Čo je to hackathon?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite