Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrela princezná Christina, sestra bývalej kráľovnej Beatrix

.redakcia .spoločnosť

Vo veku 72 rokov zomrela v piatok po boji s rakovinou kostí holandská princezná Christina, sestra bývalej kráľovnej Beatrix.

christina, najmladšia zo štyroch dcér zosnulej kráľovnej Juliány and jej manžela princa Bernharda, zomrela v kráľovskom paláci Noordeinde v holandskom meste Haag. Podľa štátnej informačnej služby RVD princezná trpela rakovinou kostí niekoľko rokov.

Holandský kráľ Viliam Alexander, kráľovná Máxima a Beatrix, ktorá od svojej abdikácie používa titul princezná, v príspevku na Twitteri opísali Christinu ako „výraznú osobnosť s láskavým srdcom“.

Princezná Christina sa narodila 18. februára 1947. Spolu s bývalým manželom Jorgeom Guillermom, synom kubánskeho lekára, mala tri deti - Bernarda, Nicolása a Julianu. Pár sa rozviedol v roku 1996.

Christinine pozostatky prevezú do záhradného pavilónu Fagel na pozemku paláca Noordeinde, kde jej priatelia a rodina pred súkromnou kremáciou prejavia poslednú úctu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite