Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrel spevák skupiny Hex

.redakcia .spoločnosť

Peter „Ďuďo“​ Dudák zomrel vo veku 46 rokov.

Zomrel spevák skupiny Hex Jozef Jakubčo/SITA Spevák kapely Hex podľahol ťažkej chorobe.

informáciu o jeho náhlej smrti potvrdil člen kapely. Spevák mal rakovinu pankreasu.

O tom, že zápasí s ťažkou chorobou veľa ľudí nevedelo. Správa vyplávala na povrch až po tom, čo Ďuďo chýbal minulý rok v lete na niekoľkých koncertoch skupiny Hex a zastupoval ho Peter Novák alias Šarkan.

„V lete som absolvoval operáciu a následne rekonvalescenciu. Teraz podstupujem liečbu onkologického ochorenia, postupne sa dostávam do formy a začínam koncertovať s kapelou,“ priznal spevák pre portál cas.sk. Dodal: „Podľa toho, ako môžem, spievam sám alebo spieva Šarkan, prípadne spievame obaja spolu.“

Skupina Hex začala byť mediálne známa potom, ako sa jej ujal producent Martin Sarvaš a po vydaní maxisinglu „Dobrý motýľ“ v hudobnom vydavateľstve Monitor EMI, ktorý sa stal spolu s videoklipom vďaka svojej hranosti v médiách prvým hitom skupiny.

Spevák, autor hudby a producent Peter Dudák mal hudobné vzdelanie. Od šiestich rokov sa učil hrať na klavír a vyštudoval Vysokú školu múzických umení. S kapelou v tomto roku oslavoval 30 rokov na hudobnej scéne.

„S Ďuďom sme boli medzi siedmou a ôsmou triedou v pionierskom tábore. Vtedy strašne fičala Tublatanka a my sme si hovorili, že by sme aj my mali založiť kapelu. Tak vznikla skupina Hexenšus, a neskôr, keď sme to začali brať trochu vážnejšie, tak sme to skrátili na Hex, aby to lepšie vyniklo,“ spomínal začiatkom leta Tomáš "Yxo" Dohňanský, člen kapely.

Jedna z najznámejších piesní skupiny Hex:

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite