Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzana Herich: Prezidentka je nádej. Nie istota

.zuzana Herich .spoločnosť

Zvolením Zuzany Čaputovej za prezidentku Slovenskej republiky sme si uhasili nielen smäd po kultivovanej politike a zároveň si dokázali, že nám záleží na čistom svedomí

Zuzana Herich: Prezidentka je nádej. Nie istota SITA/Kancelária prezidentky SR

akékoľvek voľby a ich výsledky zodpovedajú našim vlastným preferenciám ako krajiny. Či to bola náhoda, alebo naopak, zrelý zámer, ukážu najbližšie parlamentné voľby. 

Esencia dôveryhodnosti, pokory, nekonfliktnosť a vskutku uveriteľná rétorika spôsobili malý slovenský zázrak. Rozhodovali sme sa akosi inak. Nepitvali sme príliš prehnane jej stranícku podporu, dokonca nás snáď úprimne zaujímal jej profesný príbeh, kde sme nenachádzali nijaké konflikty ňou vyslovených prejavov a nahých faktov. Boli sme tak prekvapení, až sa to podarilo. 

Najdôležitejšou skutočnosťou v kontexte našich rozhodnutí sú čísla. Maroš Šefčovič dokázal s výraznou a absolútne účelovou zmenou obsahu jeho vlastných vyjadrení v porovnaní s jeho dlhoročným pôsobením v Európskej komisii osloviť 702 403 voličov. To je viac ako vážna vec.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite