Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nezneužívajte nás vo svojich kampaniach, odkazujú LGBTI priaznivci politikom

.nicol Tomečková .boris Németh .spoločnosť

V Bratislave sa v sobotu popoludní konali dva pochody. Kým jeden apeloval na dôležitosť rodiny zloženej z matky a otca, druhý volal po základných ľudských právach na slobodný život pre každého občana našej krajiny bez ohľadu na sexuálnu orientáciu.

Nezneužívajte nás vo svojich kampaniach, odkazujú LGBTI priaznivci politikom Boris Németh

pochod Hrdí na rodinu

O pár metrov ďalej sa o pol hodinu skôr stretli podporovatelia iniciatívy Hrdí na rodinu. Tu bolo politiky cítiť o trochu viac. 

Podporiť iniciatívu, ktorá hlása dôležitosť rodiny a nezastupiteľnú úlohu otca a mamy pre každé dieťa, prišiel Andrej Danko aj Boris Kollár. Obaja sa s tým pochválili na svojich sociálnych sieťach. 

Boris Németh

„To, prečo sme sa tu zišli, je iba to, aby sme ukázali radosť z rodiny. To, že deti potrebujú otca a mamu.“

Na pochode sa okrem nich objavilo aj niekoľko prívržencov Kotlebovej ĽS NS, ktorá sa netají nenávisťou voči všeličomu, vrátane ľudí s odlišnou sexuálnou orientáciou. Ale extrémisti ani účeloví politici netvorili jadro pochodu.

Boris Németh

Išlo o ôsmy ročník tejto akcie. Na rozdiel od Dúhového pochodu, Hrdí na rodinu vyšli do ulíc nie pre nespokojnosť s legislatívou našej krajiny: „To, prečo sme sa tu zišli, je iba to, aby sme ukázali radosť z rodiny. To, že deti potrebujú otca a mamu. Pre nás sú deti to najdôležitejšie a chceme, aby sa im dostalo to najlepšie,“ povedal jeden z organizátorov pochodu Anton Chromík.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite