Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Jakuba Kratochvíla

.jakub Kratochvíl .spoločnosť .za slušné slovensko

Úplne prvá myšlienka, ktorá mi napadla pred úvodným zhromaždením, bola: „Ľudí bude treba upokojiť.“ Považoval som to za najdôležitejšie. Po viac ako roku si myslím to isté, ľudí treba upokojovať. 

Slušné Slovensko Jakuba Kratochvíla SITA/ Branislav Bibel

význam toho slova beriem najširšie, ako sa dá. Napriek všetkým ťažkostiam, ktoré tu v strednej Európe máme, sa na Slovensku žije dobre. Nachádzame sa však v dobe, keď sa to môže zmeniť. Môžeme sa mať oveľa horšie, no môžeme sa mať aj lepšie. Závisí to do veľkej miery od toho, kto bude spravovať krajinu od najbližších parlamentných volieb. 

Nálada v tejto krajine sa zmenila. Cítiť, že ľudia to chcú akosi inak. Sú nielen sklamaní a nedôverčiví, majú aj nádej, že to môže byť lepšie. Z rozprávania s ľuďmi, ktorých som za posledné obdobie stretol, mám pocit, že sa rozhodujú medzi dvoma hlavnými možnosťami, ako sa tu môžu mať lepšie. Príkladom môže byť odpoveď ženy z Krupiny, ktorej som sa pýtal, koho pôjde voliť v prezidentských voľbách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite