Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nitra chce zakázať hazard, pripravuje nové nariadenie

.redakcia .spoločnosť

Nitrianska radnica už zverejnila návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o zákaze herní a kasín na území mesta. O novom nariadení budú poslanci rokovať na mimoriadnom zasadnutí 14. júna.

Nitra chce zakázať hazard, pripravuje nové nariadenie Martin Havran/SITA Petícia za zastavenie hazardu v Nitre získala dostatok podpisov.

návrh nového nariadenia vznikol ako reakcia na petíciu Zastavme hazard. Jej iniciátori ju odovzdali na mestskom úrade 30. mája. „Petíciu s 23 082 podpismi na 1311 hárkoch prevzal primátor mesta Marek Hattas a viceprimátor Daniel Balko. Ďalších 20 007 podpisov sa zozbieralo ešte pred 1. marcom, počas platnosti predchádzajúceho zákona,“ pripomenul hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

V prípade, že mestskí poslanci znenie nového VZN schvália, mesto zakáže umiestňovanie herní a kasín na celom území Nitry v hoteloch, moteloch a penziónoch.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite