Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František kritizoval sociálne siete

.redakcia .spoločnosť

Zároveň vyzval ľudí, aby odpovedali "na zlovoľnosť dobrom".

Pápež František kritizoval sociálne siete Gregorio Borgia/AP/SITA

františek vo svojej homílii počas turíčnej omše na Námestí sv. Petra vo Vatikáne ďalej poznamenal, že "čím viac používame sociálne médiá, tým menej sa stávame spoločenskými".

Tiež zdôraznil riziká pokušenia "držať sa našej malej skupiny a vecí, ktoré máme radi". Podľa neho je to iba "malý krok od sektárstva, a to dokonca i v rámci samotnej cirkvi".

Toto pápežove vyjadrenie prichádza v čase pretrvávajúcich obáv z nebezpečenstva, ktoré pre duševné zdravie ľudí predstavujú sociálne médiá. Celosvetovo je na jednej z piatich najväčších sociálnych platforiem na internete zaregistrovaných viac než päť miliárd ľudí. 

Tieto platformy čelia narastajúcej kontrole zo strany vlád i užívateľov v súvislosti s otázkami ako závislosť, zneužívanie dát a šírenie falošných správ. 

Pápež František za dobou nezaostáva a aktívne sociálne siete využíva. Jeho účet na Twitteri sleduje až 18 miliónov ľudí. Práve tam uverejnil príspevok, v ktorom prosí o zmiernenie jazyka na sociálnych sieťach. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite