Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nepodceňujme online priestor

.karolína Farská .spoločnosť .za slušné slovensko

Sociálne siete – zdieľame na nich svoje každodenné životy. Od rannej kávy cez rodinné oslavy až po statusy o filmoch, knihách, hudbe či spoločenskom dianí. Čoraz viac ľudí to berie ako prirodzenosť, žijeme vo virtuálnom svete. Neraz sa k ľuďom ani nedá byť bližšie, dostalo sa to aj do politiky.

Nepodceňujme online priestor Jenny Kane/AP/SITA

svoje by o tom vedeli povedať voliči USA po posledných prezidentských voľbách alebo Briti po referende o brexite. Aktuálnym príkladom je kongresmanka Alexadria Ocasio-Cortez, najpopulárnejšia americká politička hneď po Donaldovi Trumpovi. 

V máji som mohla diskutovať s rakúskym prezidentom Alexandrom van der Bellenom. Okrem nárastu populizmu či hrozby silnejúcej krajnej pravice a ľavice sme hovorili aj o tom kľúčovom – môže byť, žiaľ, úplne jedno, aký kvalitný obsah, program, víziu či zoznam odborníkov ponúkate, ak to neviete ďalej podať ľuďom. 

Alebo kampaň do eurovolieb. Výherná koalícia dávala voličom cítiť, že sa zameriava na každodenný kontakt s ľuďmi, no takisto na online časť. Prezentovanie programu alebo hodnôt cez virálne videá, ale aj priama komunikácia kandidátov cez Instagram. Náhľad na priebeh kampane, prácu aj osobný život. Efektivita tohto prístupu bola zrejmá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite