Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zdravotníctvo sa rúca ako domček z karát

.tomáš Siebert .spoločnosť .názory

Nastal čas odovzdávania a obhajob diplomových prác a dokončenia posledných štátnic. Podľa toho, čo som mohol hodnotiť ako školiteľ i ako oponent, máme veľmi silný ročník. Rozhodne sa o budúcnosť kádrov v zubnej medicíne nemusíme báť.

Zdravotníctvo sa rúca ako domček z karát Branislav Bibel/SITA

mal som možnosť preštudovať si diplomovky kvalitou a rozsahom vysoko prevyšujúce požiadavky, ktoré fakulta kladie na svojich študentov. Nastal taký typický jav, že sa všetci navzájom potiahli, keď videli, ktorý študent a akú záverečnú prácu tvorí a píše. Okrem toho, dve tretiny našich študentov majú prospechové štipendium. Čo je však ešte zaujímavejšie, 90 % absolventov zostáva pracovať na strednom Slovensku, čím naša fakulta napĺňa aj regionálne potreby pokrytia nedostatku zubných lekárov. Zdravá rivalita je preto potrebná.

Podobný jav môžeme pozorovať aj v bežnom živote, či už vo firmách alebo v športe. Ak je dobrá atmosféra a sú šťastne naklonené hviezdy, dá sa dosiahnuť všetko možné aj nemožné. V tejto súvislosti mi na um zišiel jeden vtip, v ktorom sa pýtali socialistického politika v reštaurácii, na koľko kúskov mu majú nakrájať pizzu. Či na osem alebo na šestnásť? Politik odpovedal sebe vlastným rozumom: „Pochopiteľne na osem, veď šestnásť kúskov by som asi nezjedol.“ Presne v týchto intenciách vládne, rozhoduje a rieši problémy v zdravotníctve naša „milovaná“ vláda a strana. Nielenže pokračuje, ale dlhé roky to aj tak robila.

Čo som tým vtipom chcel povedať? Že politici majú niekedy svoj rozum aj v dnešnej dobe, to sa stáva. Skôr ma zaujímajú tie počty a racionalizácia. Ako vidíme, nie vždy je jedna celá v predstave politikov jedna celá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite