Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slušné Slovensko Márie Červeňovej

.mária Červeňová .spoločnosť .za slušné slovensko

Pomyselná križovatka, pred ktorou ako krajina stojíme, je momentálne viac ako viditeľná. Liberáli a konzervatívci, pravicoví extrémisti, radikáli a naopak tzv. „slniečkari“. Realita mnohých novinových článkov či vzájomných debát.  

delíme sa, upodozrievame a nálepkujeme. Statusy a videá farbistejšieho obsahu, dokonca hyperbolizované (Ani vy neviete čo to znamená? Nevadí, znie to zložito a tým pádom aj „ospravedlňujúco“), sú každodennou realitou našich politikov. 

V tejto dávke populizmu sa pravda hľadá ťažko. Minimálne pravda ľudskosti, vzájomného rešpektu a úcty. Býva až príliš prekričaná, upravená na osobité potreby a záujmy jednotlivcov. Stačí si pozrieť nedávne video predsedu Sme rodina v talianskom Miláne, ktoré odkrylo smerovanie tejto strany. Alebo silný prejav Mariána Kotlebu po vynesení rozsudku Najvyššieho súdu o nezrušení jeho strany, ako s krížom na saku ďakuje Bohu a sudcom. Pokojne by sme mohli skonštatovať, koľko úprimnosti a pravdy z ich postojov vychádza. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite