Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stretnú sa Kiska, Pellegrini, Čaputová a Zomri a nie je to vtip

.filip Minich .spoločnosť

Začali sa druhé najväčšie voľby na svete – voľby do Európskeho parlamentu. Trvať budú až do nedele. Naprieč celou Európou je taká silná mobilizačná kampaň ako ešte nikdy predtým.

Stretnú sa Kiska, Pellegrini, Čaputová a Zomri a nie je to vtip reprefoto Printscreen z videa, ktoré je súčasťou mobilizačnej kampane k eurovoľbám.

napravme hanbu z posledných volieb, keď malo Slovensko najnižšiu účasť v celej EÚ a poďme voliť, vyzývajú politici, umelci, športovci či influenceri. Video dalo dokopy Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí. 

Osobnosti v ňom hovoria, že „ja voliť pôjdem”. Ide o súčasť masívnej mobilizačnej kampane, ktorá má za cieľ dodať prostredníctvom vyššej účasti Európskemu parlamentu aj voľbám väčšiu legitimitu. 

Priemerná účasť v eurovoľbách v rámci celej EÚ bola naposledy 42,6 percenta. Najviac ľudí vtedy hlasovalo v Belgicku, Luxembursku či na Malte. Najmenej na Slovensku, v Česku a Poľsku. 

 kampaň ako nikdy 

Predstavitelia Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku hovoria, že mediálny záujem o eurovoľby je neporovnateľne vyšší ako pri predchádzajúcich voľbách. Oveľa viac sa zapája aj občianska spoločnosť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite