Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slušné Slovensko Juraja Šeligu: Pyrrhovo víťazstvo nad fašizmom

.juraj Šeliga .spoločnosť .za slušné slovensko

Samo Marec zvykne vravieť, že moc dnes leží na zemi. Aktuálne preferencie politických strán na Slovensku mu dávajú za pravdu. Ako inak by mohli slovenskí fašisti získať až štrnásť percent?

roky vlády Smeru a finančných skupín dohnali množstvo Slovákov na pokraj chudoby. Priepasť medzi regiónmi a Bratislavou sa prehlbuje, z dedín a menších miest sa stali hladové doliny. Ľudia sú nahnevaní a nespokojní. Nielen so štandardnými politickými stranami, ktoré ich z ich pohľadu len sklamali, ale aj s Európskou úniou. Čo z toho, že sem Únia tlačí prostriedky cez eurofondy, keď to bežný Slovák cíti len minimálne? Masa frustrovaných voličov nie je malá a nezanedbateľná časť z nich je ochotná dať svoj hlas Kotlebovi aj napriek tomu, že je fašista. 

Pritom vôbec nie je ťažké s Kotlebom súperiť. Strana ĽS NS nemá nijaký aktuálny program a ten chabý a štyri roky starý ostal nenaplnený. V podstate aj tak nebolo čo napĺňať, tvorili ho len prázdne frázy plné frustrácie a hnevu. Jediné, čo Kotleba robí inak a lepšie než ostatní, je to, že chodí aj do tých najzapadnutejších dedín, kde sa s ľuďmi rozpráva ako s rovnými a dáva im pocit, že mu na nich záleží. Za celý čas svojho pôsobenia v parlamente Kotleba nevyriešil nič. Prečo však, keď fašistom predsa nerobí problém hlasovať s koalíciou?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite