Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Z veľkonočných zamyslení Antona Srholca

.michal Oláh .spoločnosť

Posledné hodiny Kristovho života neboli naplnené revoltou, ale službou. Včera umyl nohy apoštolom, ktorí ho zanedlho zaprú a zradia. Dnes na kríži vyriekne posledné slová, ktoré pohnú svedomím lotra a vojaka pod krížom.

Z veľkonočných zamyslení Antona Srholca Boris Németh

v záverečných chvíľach života nám Kristus nepoodhalil najhlbšie tajomstvá sveta, ale učil nás pokornej službe ľuďom a odovzdanosti do neviditeľných rúk. Anton Srholec naplnil svojím osudom jeho učenie do krajnosti. Svoj život obetoval chudobným a tí čo mu mali byť rodinou, ho medzi seba neprijali. V dňoch, keď si kresťania na celom svete pripomínajú najväčší sviatok vzkriesenia Ježiša Krista, vám prinášame niekoľko jeho veľkonočných zamyslení:  

bdejte

„V cirkvi je neustále Veľká noc, obeta, prítomnosť, vždy príhodný čas. Máme byť pozorní a bdieť. Zlé dni sú len pre ľudí, ktorí zaspia a prepasú príležitosť, keď majú možnosť stretnúť sa s Božou výzvou. Znamenie času prebúdza k väčšej bdelosti a horlivosti. Musíme sa oslobodiť od predsudkov a bezcenných tradičných návykov, dať im skutočnú náplň, ak to od nás Boh žiada a cirkev očakáva. Nehľadajme nové pre nové, byť za každú cenu originálni a moderní, nie nestáli a premenliví, ale byť v každom prípade otvorení pre vyššie a nové, ochotní na stálu konverziu, toto sa ozýva vo všetkých textoch veľkonočnej liturgie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite