Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rodiny zavraždených novinárov Kuciaka a Galiziovej podporujú rumunskú kandidátku na hlavnú europrokurátorku

.redakcia .spoločnosť

V otvorenom liste žiadajú Radu EÚ, aby na pozíciu hlavnej európskej prokurátorky podporila Lauru Kövesiovú.

Rodiny zavraždených novinárov Kuciaka a Galiziovej podporujú rumunskú kandidátku na hlavnú europrokurátorku Vadim Ghirda/AP/SITA 15. február 2019 Bukurešť, Rumunsko: Bývalá hlavná protikorupčná prokurátorka v Rumunsku Laura Codruta Kövesiová, prichádza na vypočutie prokurátorom, ktorí ju vyšetrujú za chybné úradné konanie.

 rodiny zavraždených investigatívnych novinárov poslali otvorený list generálnemu tajomníkovi Rady EÚ Jeppe Tranholm-Mikkelsenovi. List dostala v kópii aj eurokomisárka pre spravodlivosť Věra Jourová, šéf výboru Európskeho parlamentu pre spravodlivosť, vnútorné veci a občianske práva, Claude Moraes a šéfka parlamentného výboru pre kontrolu rozpočtu Ingeborg Grässle.

List vyzýva členské štáty, aby vybrali „najodvážnejšiu a najlepšiu kandidátku na túto pozíciu, ženu ktorá je rovnakého razenia ako Daphne a Ján: Laura Codruta Kövesiová“.

„Pani Kövesiová je najkvalifikovanejšia kandidátka a ukázala, že je ochotná vzniesť obvinenie aj vtedy, keď všetky ostatné inštitúcie v členskom štáte zlyhali, čo je test, ktorým žiadny iný kandidát neprešiel,“ píše sa v liste.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite