Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kone pred Úradom vlády

.nicol Tomečková .dominik Harman .spoločnosť

Farmári prišli opäť protestovať za odstúpenie ministerky Matečnej. Postupne sa spájajú s ďalšími iniciatívami. Dôjde aj na generálny štrajk?

Kone pred Úradom vlády Martina Juhászová

pred Úradom vlády po mesiaci zaznievalo heslo „Máme toho dosť!“ Nespokojní farmári prišli znova na protest pred Úrad vlády SR. No tentokrát nie na traktoroch, ale na koňoch. Žiadajú odstúpenie ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej z funkcie. „Máme už dosť! Začali sme sa spájať s rôznymi iniciatívami. Odovzdali sme premiérovi Petrovi Pellegrinimu výzvu na odvolanie ministerky Matečnej,“ povedal zástupca farmárov Patrik Magdoško. 

„Kvôli vám prestávame veriť v silu zákona a spravodlivosť.“

„Veľmi často počúvame z úst zástupcov štátu ironické poznámky typu „Čo vlastne chcete? Prečo protestujete? Na čo je to celé dobré?“ Odpovede na tieto otázky dala tento týždeň ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná oznámením, že jej ministerstvo spúšťa pozemkové úpravy. Sama dokázala, že naše protesty majú úspech a význam,“ oznámil člen Rady Iniciatívy poľnohospodárov Jaroslav Szabó. Až viac ako 12 mesiacov protestov donútilo Matečnú plniť to, k čomu sa jej vláda pred časom zaviazala. 

Martina Juhászová

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite