Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bajksharing mení cenník

.veronika Verešová .spoločnosť

Od apríla sa končí testovacia verzia bajksharingu, počas ktorej využívali Bratislavčania žlté bicykle za symbolickú cenu. Nový cenník sa bude pohybovať v rozmedzí od šiestich až do štyridsiatich eur.

Bajksharing mení cenník Braňo Bibel/SITA

nový cenník sa bude pohybovať podľa toho, či je používateľ študent, chce klasický alebo prémiový účet, alebo chce využiť bicykel len na deň alebo celý rok.

V testovacej verzii, ktorú spustili v septembri, Bratislavčania prejavili o bajksharing veľký záujem. Účet si vytvorilo viac ako 40-tisíc ľudí a aktívne ho využíva 16-tisíc. Spoločne išlo o viac ako 220-tisíc jázd.

Možno je to práve z dôvodu, že doteraz cyklisti platili za jazdenie len symbolické jedno euro. Počas dňa mohli využiť neobmedzený počet jázd v trvaní 30 minút. Ak stihli bicykel vrátiť do stanice do 36 minút a následne si ho znova požičali, neplatili už nič.

Od apríla sa cenník verejných bicyklov mení. Mesto ponúka krátkodobe aj dlhodobé programy. Ak používateľ využíva bajksharing ako doplňujúcu formu prepravy, je najvýhodnejšie využiť program Klasik, ktorý stojí na rok necelých tridsať eur a na mesiac deväť eur. „Oba programy zahŕňajú neobmedzený počet jázd do tridsať minút a kredit v hodnote 0,6 eura. Jazdy dlhšie ako pol hodinu sú spoplatnené sumou dvanásť centov za každých ukončených 6 minút jazdy a odpočítavajú sa z kreditu. Ten je po vyčerpaní potrebné dobiť,” uviedol hovorca hlavného mesta Bratislava Peter Bubla.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite