Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Reportáž .týždňa sa dostala na shortlist prestížnej European Press prize

.redakcia .spoločnosť

Text Denisy Gdovinovej a Filipa Olšovského prináša príbeh slovenských Rómov, ktorí emigrovali do Veľkej Británie. Vyzbierali ste sa naň aj vy, naši čitatelia, pomocou crowdfundingu.

Reportáž .týždňa sa dostala na shortlist prestížnej European Press prize Filip Olšovský

dnes tak trochu oslavujeme. European Press Prize zverejnila shortlisty a spomedzi stoviek novinárov sme sa dostali medzi tých najlepších. 

Článok „Keby sme boli Rómovia, z Británie by sme sa už nevrátili“ je medzi šiestimi, ktoré medzinárodná porota označila za najviac ,,prevratné, srdcervúce, inovatívne a inšpirujúce”.

Autori článku Denisa Gdovinová a Filip Olšovský priniesli priamo zo Sheffieldu reportáž o slovenských Rómoch v anglických školách. Článok si v oboch jazykových mutáciách doteraz prečítalo vyše 60-tisíc ľudí. 

Denisa s Filipom mohli do Scheffieldu vycestovať aj vďaka vám – konkrétne vďaka 60 ľuďom, ktorí cez crowdfundingovú kampaň na Startlabe vyzbierali na túto cestu 1 357 eur. Ešte raz vám na tomto mieste ďakujeme a sme radi, že vaša pomoc mala zmysel. 

European Press Prize je prestížne ocenenie, ktorého kľúčovou misiou je vytvorenie komunity novinárov, ktorá sa usiluje o kvalitu a zdôrazňuje dôležitú rolu analýzy, správnej novinárskej práce a priameho pomenovania vecí. 

Cieľ je jednoduchý: podporiť žurnalistiku najvyššej kvality v Európe, a pomôcť tak udržať zdravú demokraciu. Riaditeľ ceny European Press Prize Thomas van Neerbos hovorí o nominovaných článkoch ako o tom najlepšom, čo európska žurnalistika ponúka. 

Sme hrdí, že sme medzi nimi. Ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite