Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Post Bellum SK predstavuje ďalšie číslo štvrťročníka Príbehy 20. storočia

.post Bellum .spoločnosť

Štvrťročník Príbehy 20. storočia úspešne vstupuje do nového roku ďalším číslom s témou „Identity”. Vydáva ho občianske združenie Post Bellum SK, ktoré sa na Slovensku venuje dokumentovaniu spomienok pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia.

Post Bellum SK predstavuje ďalšie číslo štvrťročníka Príbehy 20. storočia

priateľské stretnutie pri príležitosti predstavenia prvého čísla tohto ročníka sa uskutoční v piatok 22. februára o 19:00 v priestoroch Bohéma Baru na Námestí SNP. Môžete sa tešiť na vystúpenia niekoľkých ostrieľaných stand-up komikov: Petiara Lachkého, Mariána Psára a Mateja Adámyho. Vo svojej stand-up show si každý z nich zoberie na pretras tému „identity”. Sprevádzať ich bude hudba Free n’ Loop Petra Luhu a Mariana Jaslovského. 

Počas akcie si návštevníci budú môcť časopis aj zakúpiť. Nájdu v ňom opäť okrem príbehov pamätníkov aj rozhovor, populárnovedecké štúdie, reportáže, analýzy a recenzie kníh, filmov či divadelných predstavení. Keďže časopis slúži aj ako didaktická pomôcka pre učiteľov zá-kladných a stredných škôl, sú súčasťou obsahu časopisu aj metodické listy, ktoré nadväzujú na publikované príbehy v časopise.  Za vizuálom stojí grafická dizajnérka Viktória Bitterová a autorom obálky je výtvarník Matúš Maťátko. Titulnú ilustráciu z obálky nájdete aj ako nálepku vnútri časopisu. 

„V novom čísle sa venujeme téme ,identity’, ktorá je nesmierne komplexná, no cítili sme potrebu uchopiť ju. V príbehoch ľudí, ktoré dokumentujeme, sa odráža to, ako rôzne historické udalosti, politické rozhodnutia či niekedy len náhody definovali ich identitu, to, kde patrili a odkiaľ boli vyčlenení. Podobným zaraďovaním prechádza každý z nás, určuje nás to, no nie vždy sme si toho vedomí. Toto číslo je plné otázok o tom, kto sme a čo tvorí to, kým sme,” zdôvodňuje výber aktuálnej témy Debora Pastirčáková, vedúca redakcie časopisu.

Časopis Príbehy 20. storočia podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite