Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lívia za to nemôže

.ján Gálik .spoločnosť .za slušné slovensko

Nenávisť, vyhrážky, konšpirácie a gaunerstvo sú každodennou súčasťou internetových diskusií. Schované za digitálne komentáre sa zdaju nevinné a mimo fyzickej reality.

nemôžeme sa však viac mýliť. Za klávesnicou počiítača sa stávame oveľa odvážnejší v boji za „správny názor“, než pri osobnom stretnutí. No dôsledky sú rovnaké, ak nie väčšie a navyše ostávajú naveky zapísané v digitálnej realite, ktorá dnes formuje budúce generácie.

Mladý gymnazista Adam sa v diskusii snaží vysvetliť, prečo neverí v holokaust a Lívia vysvetľuje, čo sa jej nepáči na feminizme. Dve videá z poslednej doby, ktorým by som sa chcel špeciálne venovať. To, čo títo dvaja mladí ľudia hovoria, je alarmujúce, no je veľmi dôležité si ich vypočuť. Svoj názor, akokoľvek s ním môžem nesúhlasiť, prezentujú slušne a môžeme byť vďační za príležitosť nazrieť do ich vnímania sveta, sveta prvovoličov, z ktorých máme taký veľký strach.

Reakcie internetových diskutérov na seba nenechali dlho čakať a ľudia, ktorí majú plnú nástenku slušnosti a tolerancie, sa pod vplyvom emócií menia na monštrá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite