Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Iniciatívy vyzývajú: Pán Danko, odstúpte!

.redakcia .spoločnosť

Výzvu prinášame v plnom znení.

Iniciatívy vyzývajú: Pán Danko, odstúpte! Branislav Bibel/SITA

už niekoľko mesiacov sledujeme, ako sa osoba zastávajúca jednu z najvýznamnejších ústavných funkcií bez hanby snaží zakryť svoje podvodné konanie.

Potvrdila to aj účelová komisia Univerzity Mateja Bela, keď implicitne povedala, že rigorózna práca Andreja Danka je plagiát. Plagiátorstvo je vysoko neetické správanie, nielen na akademickej pôde. Vo vyspelých krajinách je prirodzené vyvodiť osobnú politickú zodpovednosť, ak sa verejnému činiteľovi takéto konanie preukáže. 

Ak sa chce Slovensko stavať do pozície vyspelej a slušnej krajiny, ak chce byť dôveryhodným a váženým partnerom civilizovaného sveta, musia ho zastupovať bezúhonní a čestní ľudia. Pán Danko tieto hodnoty svojím správaním pravidelne popiera.

Viaceré univerzity, združenia a verejné inštitúcie požadovali vyvodenie zodpovednosti za konanie Andreja Danka. Kto, ak nie predseda parlamentu, by mal byť príkladom etickosti, kultúry a vyspelosti? Ako môže stáť na čele ústavného orgánu usvedčený podvodník?

„Andrej Danko od začiatku dokazuje, že nie je človekom, ktorý si váži slušnosť, čestnosť a pravdu.“

Súčasný predseda parlamentu ignorovaním rozhodnutia komisie podkopáva dôveryhodnosť a úroveň nielen akademickej obce, ale aj celej krajiny.

Zatiaľ čo si pán Danko svojimi nezaslúženými titulmi ničí povesť a s ňou aj povesť našej krajiny, ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky rozdáva verejné fondy pochybným firmám, ktoré k nemu majú blízko. Ide o druhú osobu v poradí na tejto pozícii, ktorá sa dopúšťa rovnakého podozrivého konania, a to v prospech rovnakých firiem. Zdá sa tak, že rovnakým menovateľom je práve on.

Andrej Danko svojím správaním od začiatku dokazuje, že nie je človekom, ktorý si váži slušnosť, čestnosť a pravdu. Svojou aroganciou uráža svojich politických oponentov, ale aj slušných obyvateľov Slovenska. Obdivom režimov tvrdej ruky dáva najavo, že nesúhlasí s princípmi demokracie a slobody, a preto je reálnou hrozbou pre Slovensko.

Preto ho vyzývame, aby si vstúpil do svedomia a vyvodil zodpovednosť voči svojej osobe a ďalej nedehonestoval funkciu predsedu parlamentu a tým aj celé Slovensko.

Pán Danko, odstúpte. 

Podpísaní:

Iniciatíva Za slušné Slovensko

Iniciatíva slovenských učiteľov

Iniciatíva Veda chce žiť!

Študentská iniciatíva Nie je nám to jedno

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite