Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner z väzenia očakával pomoc z prokuratúry a naďalej sa staral o Zsuzsovej dcéru

.michal Magušin .michal Oláh .spoločnosť

Čo sa nachádzalo na „motákoch“ Mariána Kočnera z väzenia a na koho sa obracal s očakávaním pomoci?

Kočner z väzenia očakával pomoc z prokuratúry a naďalej sa staral o Zsuzsovej dcéru Diana Černáková/SITA Február 2018 - Marian Kočner v pojednávacej miestnosti pred hlavným pojednávaním v prípade zmeniek, ktorých vyplatenie Kočner od TV Markíza žiada.

týždeň získal informácie, podľa ktorých Marian Kočner očakával pomoc od šéfa špeciálnej prokuratúry Dušana Kováčika a zrejme aj od generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára.

Zlaté časy Mariana Kočnera nastali v období, keď bol generálnym prokurátorom Dobroslav Trnka, ktorý vraj Kočnerovi pomáhal pri dosahovaní jeho cieľov – o tom sa vo verejnom priestore hovorí už dlho.

Aktuálne informácie, že polícia disponuje nahrávkou, ktorá potvrdzuje vybavovanie Kočnerových záujmov cez Trnku, preto nie sú veľkým prekvapením. Samozrejme, otvára priestor pre orgány činné v trestnom konaní, aby vyšetrila skutočnosti, ktoré z nahrávky vyplývajú.

Už menej však vo verejnom priestore zarezonovala informácia, že Kočner údajne v „motákoch“, ktoré posielal z väzby, apeloval aj na súčasné vedenie prokuratúry a očakával pomoc.

.týždeň získal informácie, podľa ktorých vraj Kočner na štyroch lístočkoch adresovaných utajenému svedkovi Petrovi Tóthovi okrem iného svedka inštruoval, aby, parafrázujeme, oslovil Obočiara, čo bude s jeho vecou a kedy vybaví prepustenie.

„Obočiarom“ zrejme myslel súčasného generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Okrem Čižnára vraj Kočner v „motákoch“ spomína  aj súčasného šéfa Špeciálnej prokuratúry Dušana Kováčika, od ktorého tiež očakával pomoc.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite