Denník N

Peter Tóth žiadal súd, aby zakázal Denníku N o ňom písať. Neuspel

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Tóth je po svojich výpovediach na polícii v Amerike, súd mu predbežné opatrenie zamietol. Zo sledovania novinárov ho usvedčuje jeho výpoveď.

„Začal by som tým, že od 90. rokov minulého storočia sa poznám s osobou Marian Kočner a táto osoba ma približne pred rokom, možno rokom a pol informovala o tom, že vzhľadom na negatívnu medializáciu jeho osoby by si chcel zriadiť vlastnú komunikačnú alebo mediálnu platformu, na ktorej by uverejňoval informácie o slovenských novinároch.“ Tak začína bývalý novinár a šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Peter Tóth svoju výpoveď.

Urobil ju 5. októbra ako utajený svedok. Bolo týždeň po tom, čo polícia v Komárne zatkla Alenu Zsuzsovú a obvinila ju z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Tóth so Zsuzsovou komunikoval a vedel, že bude len otázkou času, keď na to polícia príde. Prihlásil sa preto sám.

Denník N o tom, že Tóth vypovedá a spolupracuje s políciou ako utajený svedok, informoval 22. októbra. Krátko nato prišla na Okresný súd Bratislava III žaloba Tótha na Denník N a aj žiadosť o predbežné opatrenie. Súd žiadal, aby novinám zakázal o ňom akokoľvek informovať v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie