Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podporme správnych ľudí

.zuzana Mikulcová .spoločnosť .za slušné slovensko

Je koniec júna, sedím v bratislavskom podniku The Peach a vysvetľujem ostatným Rimavskosoboťanom, čo sa na poslednom Mestskom zastupiteľstve v Rimavskej Sobote dialo.

Podporme správnych ľudí Element5 Digital/Unsplash.com V Rimavskej Sobote za posledné tri volebné obdobia účasť v komunálnych voľbách neprekročila 37 percent.

zamietli výstavu OZ Post Bellum Príbehy 20. storočia so smiešnymi odôvodneniami. Historické kontexty holokaustu a druhej svetovej vojny, ktoré táto výstava ponúka, sú vraj názorom minoritným a pán primátor nezabudol ani na pamätný slogan o platení výstavy Sorosom z USA.

Prirodzene, v každom z nás to vyvolalo smiech, ale aj hnev. Arogancia v priamom prenose. Síce sme zvyknutí na prekrúcanie faktov z tlačoviek vládnych politikov, no keď to človek vidí vo svojom meste a niektorých poslancov osobne pozná, je zdesený. Povedali sme si – komunálne voľby sú o pár mesiacov, musíme s tým niečo urobiť.

Jeden z kamarátov, Boris, načrtol, že keby prišli na voľby všetci Rimavskosoboťania, ktorí žijú už len v Bratislave, malo by to určite veľký vplyv na volebný výsledok. Komunálne voľby majú zo všetkých najnižšiu účasť a v Rimavskej Sobote za posledné tri volebné obdobia účasť neprekročila 37 percent. Tento nápad mi v tej chvíli prišiel revolučný a funkčný. Jasná cieľovka, jasný odkaz.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite