Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výzva Zabudnutého Slovenska: Ustupovanie extrémizmu nevedie k jeho potlačeniu

.zabudnuté Slovensko .spoločnosť

Prinášame vám v plnom znení výzvu občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko ministerke školstva SR a predstaviteľom štátnej správy a samosprávy.

Výzva Zabudnutého Slovenska: Ustupovanie extrémizmu nevedie k jeho potlačeniu FACEBOOK.COM/ZABUDNUTESLOVENSKO

vážení predstavitelia ministerstva školstva, štátnej správy a samosprávy,

na základe našej skúsenosti s prípravou a realizáciou diskusií pre žiakov a študentov základných a stredných škôl, ktoré sme absolvovali počas ostatného dva a pol roka s tisíckami študentov, Vám zasielame nasledovnú otvorenú výzvu. 

Naša občianska iniciatíva Zabudnuté Slovensko vznikla krátko po parlamentných voľbách v roku 2016, keď sa do nášho parlamentu dostala strana Kotleba-ĽSNS, ktorej predstavitelia otvorene prezentujú násilie, xenofóbiu a rasizmus, majú fašistické či neonacistické prejavy. To nás znepokojilo. Rozhodli sme sa, že pôjdeme do regiónov a miest, kde mala táto strana najväčšiu podporu a budeme sa snažiť so študentmi diskutovať a pochopiť, prečo hlavne medzi nimi majú predstavitelia tejto strany vysokú podporu a čo ich vedie k tomu, aby sa stali ich potenciálnymi voličmi. 

Ale našou snahou nie je diskutovať len o tomto jave, ale o všetkom, čo mladých ľudí zaujíma, a preto bol aj náš formát zvolený tak, aby sa študenti mohli pýtať anonymne alebo otvorene prakticky čokoľvek, ak nie sú vulgárni a svojím prejavom neurážajú a nedehonestujú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite