Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slow-date konferencia WhatCity: príďte sa porozprávať o meste a jeho komunitách

.lívia Gažová .spoločnosť

V Novej Cvernovke sa bude konať neobvyklá konferencia vo formáte rozhovorov medzi rečníkom a poslucháčom. Diskutovať sa bude o téme komunít a sociálnych bublín a ich vplyve na mestské prostredie. Do debaty s desiatimi odborníkmi o komunitách sa môžete 24. októbra zapojiť aj vy.

Slow-date konferencia WhatCity: príďte sa porozprávať o meste a jeho komunitách Braňo Bibel

téma komunít sa bude rozoberať z rôznych aspektov. Na podujatie WhatCity? Komunity v meste príde napríklad odborníčka na online komunity a fundraising Zuzana Suchová, ekonóm zaoberajúci sa komunitnou menou Dávid Sulík, najmladšia starostka na Slovensku z Kláštora pod Znievom Erika Cintulová, zakladateľ berlínskej organizácie, ktorá uľahčuje život utečencom, Sven Stegemann alebo študent strednej školy Samuel Janiš, ktorý so svojimi kamarátmi zrevitalizoval železničnú stanicu v Zemianskej Olči.

Porozprávať sa budete môcť s prominentnou českou umelkyňou Kateřinou Šedou, známou svojimi projektmi, do ktorých zapája bežných ľudí alebo s architektom Pierreom Trévelom, ktorý pracuje s komunitami v Paríži. S viedenskou komunitnou manažérkou Tamarou Brajovic budete môcť hovoriť o zlepšovaní verejných priestorov s ohľadom na rôzne skupiny ľudí a s Francúzom Simonom Laisneym o tom, ako využívať opustené budovy na dočasné coworkingy alebo núdzové ubytovne.

Súčasťou večera bude aj prezentácia mapy bratislavských sociálnych bublín, ktorú pripravilo o.z. Punkt spolu s geografom Slavomírom Ondošom a odborníkmi na vizualizáciu dát. Mapovanie digitálnych komunít v Bratislave ukáže, do akých bublín je naše mesto rozdelené a aké komunity sú na Facebooku prepojené.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite