Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Začnime s vysťahovaním!

.juraj Šeliga .spoločnosť .za slušné slovensko

Poznáte to, sledujete historický vojnový film, vidíte boj na život a na smrť, slzy, krv, utrpenie, dojímavé scény a na konci zväčša happyend. Ak je film nakrútený dobre, zamyslíme sa. Inak človek dopije pivo, vypne telku a ide si ľahnúť.

Začnime s vysťahovaním! MARKO ERD/SITA Február 2018 Námestie SNP v Bratislave: Zhromaždenie študentskej iniciatívy Ďakujeme, že vieme pri soche partizána. Príklad hrdinov dneška, odváž - nych jednotlivcov, pevne zakotvených vo svojich hodnotách.

je to tak aj so Slovenským národným povstaním? Iste, veľa vecí sa priam mýticky heroizuje. Časový odstup akoby ešte viac pridával na romantizovaní udalostí. Potláčame to ľudské, sústreďujeme sa na zaujímavosti. Všetko potom vyzerá ako film. Obraz stoviek statočných so zbraňou v ruke proti presile okupantov a kolaborantov. Golian, Nosko, Vesel, Viest, hrdinovia, ktorí sú bežnému človeku vzdialení. Čo z toho sa nás ešte môže osobne dotýkať?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite