Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

História každodennosti

.igor Kupec .spoločnosť .za slušné slovensko

Interpretácie politických káuz a spoločenských tragédií prenechám politológom a novinárom. Radšej opíšem to, čo spravili tohtoročné udalosti s mladým človekom, ktorý sa po vysokej škole vrátil na Slovensko a snaží sa tu žiť.

História každodennosti IVAN FLEISCHER/SITA Košické zhromaždenie Postavme sa za slušné Slovensko v marci 2018.

skepsa a zatrpknutosť. Boli všadeprítomné. V diskusiách s rodičmi, kamarátmi či kolegami. Takmer desať rokov sa na ľudí valili kauzy a škandály, ktorých koniec nebol v ich vyriešení a potrestaní vinníkov, ale v tom, že ich zatienili iné kauzy a iné škandály. Ľudia otupeli. Ako mladý človek a bývalý pankáč som tomu vzdoroval a s kamarátmi sme sa v Košiciach snažili angažovať, ako sa dalo. 

Jedno ráno mi rádio v aute oznámilo správu, ktorá otriasla aj najväčšími cynikmi. Ľudia sa prebrali z rezignácie a zrazu živo diskutovali o tragickej vražde. Niekto preto, lebo obete boli vo veku jeho detí, iný zas preto, lebo mu udalosti pripomenuli smutné deväťdesiate roky. Ja som videl v oboch zavraždených, v mojich rovesníkoch, ľudí ktorí neodišli, rozhodli sa tu žiť a meniť veci k lepšiemu. Vedel som sa s nimi identifikovať. S kamarátmi sme sa preto rozhodli zorganizovať pietnu spomienku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite