Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Začali sme od seba, ale spolu je nás viac

.martina Strmeňová .spoločnosť .za slušné slovensko

Pri minuloročnom plánovaní kampane k župným voľbám v Banskej Bystrici sme sa v rámci platformy Nie v našom meste nevedeli zhodnúť, či viesť kampaň proti Kotlebovi, alebo za niečo, čo nás bude spájať. Vyhrala pozitívna kampaň s heslom „spolu je nás viac“.

Začali sme od seba, ale spolu je nás viac JAKUB JULÉNY/SITA 7. október 2017 Banská Bystrica: Protifašistický pochod proti nárastu prejavov extrémizmu a podpory fašistov organizovaný platformou Nie v našom meste.

väčším úspechom než samo víťazstvo demokratického kandidáta napokon bolo to, že na októbrovom protifašistickom pochode v Banskej Bystrici vedľa seba kráčali tvrdí antifáci, liberáli, Rómovia i kresťanské rodiny. Na fotkách z pochodu vidieť pod dúhovou vlajkou miestneho pastora s Ondrejom Prostredníkom a feministku, čo nesie vlajku. Bolo to v poriadku a bolo to skvelé. 

Zopakovalo sa to opäť na protestoch za rovnako vážnu vec: za slušné Slovensko. V malých i veľkých mestách. Vedľa seba stáli ľudia s inou vierou, orientáciou, farbou pleti, sociálnym statusom. Dôležitá bola tá spoločná vec: nemať vládu plnú korupcie a spravodlivosť pre Jána a Martinu. Naše heslo stále platí. Spolu sa nechceme iba prizerať na neprávosti. Nemusíme byť vždy zajedno, ale v tom, že nikomu sa nesmie vedome ubližovať, sme jednotní. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite