Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Thajsku postupne vyslobodzujú chlapcov z jaskyne

.redakcia .spoločnosť

Na záchrannej akcii sa zúčastňuje 18 potápačov. Chlapcov jedného po druhom prevádzajú zložitým terénom vrátane chodieb, ktoré sú až po strop zaplavené vodou.

V Thajsku postupne vyslobodzujú chlapcov z jaskyne Sakchai Lalit/SITA Jedna z ambulancií opúšťa jaskyňu v severnom Thajsku, kde prebieha záchranná operácia.

z thajskej jaskyne, v ktorej boli dva týždne uväznení dvanásti členovia detského futbalového mužstva spolu s ich trénerom, sa podarilo vyslobodiť už štyri deti. Pred malou chvíľou o tom na Facebooku informovali thajskí potápači, ktorí sa zúčastňujú na záchrannej misii. Svetové agentúry predtým informovali, že spred jaskyne odišli prvé dve sanitky, nebolo však jasné, koľko osôb a v akom stave prevážali. Záchranná misia, ktorej cieľom je dostať malých futbalistov a ich trénera na slobodu, sa začala o desiatej ráno miestneho času (05:00 SELČ).

Šéf záchrannej operácie Narongsak Osottanakorn pôvodne informoval, že prví z chlapcov by sa mohli pri ideálnom scenári objaviť pri východe z jaskyne až okolo deviatej večer miestneho času (16:00 SELČ).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite