Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Marián Kočner ide do väzby

.redakcia .spoločnosť

Súd rozhodol, že Marián Kočner bude vzatý do väzby. Pavol Rusko ostáva na slobode.

Marián Kočner ide do väzby Diana Černáková / SITA

marián Kočner pôjde po dnešnom zasadnutí Najvyššieho súdu, ktorému predsedal sudca František Mozner, do väzby. Ako uvádza Tlačová agentúra Slovenskej republiky, súd čiastočne vyhovel sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry voči rozhodnutiu sudcu Špecializovaného trestného súdu pre prípravné konanie. 

Marián Kočner a Pavol Rusko sú obvinení z falšovania zmeniek v hodnote niekoľkých desiatok miliónov eur. Roman Púchovský, ktorý je sudcom pre prípravné konanie, 23. júna rozhodol, že návrh prokurátora na vzatie do väzby nie je dôvodný, a preto nevyhovel jeho žiadosti o vzatie do väzby.

Daniel Lipšic, ktorý zastupuje televíziu Markíza, sa vyjadril, že argumenty proti vzatiu do väzby sú nesprávne a to, že sú obaja obvinení stíhaní vo viacerých prípadoch trestnej činnosti, je dôvod na preventívnu väzbu.

Podľa informácií, ktoré má .týždeň, je pravdepodobné, že Marián Kočner zostane vo väzbe dlhší čas aj napriek faktu, že obvinený má právo každý mesiac požiadať o prehodnotenie rozhodnutia o vzatí do väzby.

Zdroj: TASR, Denník N

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite