Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gabriela Matečná: Koho zastupujú protestujúci farmári?

.frédérique Hazéová .daniel Klembara .spoločnosť

Nespokojní farmári súhlasili so stretnutím s Gabrielou Matčenou za podmienky, že ich prijme všetkých. K rokovaniu nakoniec nedošlo.

Gabriela Matečná: Koho zastupujú protestujúci farmári? Diana Černáková/SITA Protestujúci farmári pred Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky bojujú za lepšie podmienky v poľnohospodárstve.

farmárom stretnutie s Matečnou najskôr komplikovala polícia, ktorá pre obavy z dopravného kolapsu odmietla pustiť všetky traktory z Tyršovho nábrežia na stretnutie s ministerkou. Z nábrežia nakoniec vyrazilo päť traktorov, ktoré zvyšní farmári nasledovali pešo. 

Skupina dorazila na ministerstvo pôdohospodárstva, kde im hovorca oznámil, že na stretnutie nemôžu ísť všetci. Farmári zo svojej podmienky neustúpili a trvali na tom, že sa s ministerkou Matečnou stretnú len pod podmienkou, že ich prijme všetkých. 

Gabriela Matečná medzi farmárov neprišla a k rokovaniu teda nakoniec nedošlo. Na tlačovej besede následne tvrdila, že je jej ľúto, že sa stretnutie neuskutočnilo. Na otázku novinára, prečo teda neprišla medzi nich, však odpovedala vyhýbavo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite