Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spravodajské odbory RTVS Rezníkovi: Situácia v redakcii ohrozuje vysielanie

.redakcia .spoločnosť

Odbory vyjadrujú nespokojnosť voči spravodajskému vedeniu televízie. Jaroslavovi Rezníkovi preto adresovali svoje požiadavky. Obhajovať sa ich chystajú vnútri aj navonok.

Spravodajské odbory RTVS Rezníkovi: Situácia v redakcii ohrozuje vysielanie Branislav Bibel/SITA Odbory od Rezníka požadujú slobodných redaktorov.

vážený pán generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník,

situácia v redakcii spravodajstva dospela do štádia, že ohrozuje vysielanie. 

Vyjadrujeme zásadné výhrady a nespokojnosť voči doterajším krokom aktuálneho vedenia redakcie spravodajstva, ktoré dlhodobo a naďalej zvyšuje napätie v redakcii. Namiesto zjednotenia redakcie na plnenie dôležitých celospoločenských úloh spravodajstva RTVS prispieva k jej rozvratu zavádzajúcimi a neúplnými vyjadreniami v médiách aj každodennými vyjadreniami na poradách spravodajstva. 

„Spravodajstvo verejnoprávneho média rovnako ako samotná RTVS slúži verejnosti.“

Slobodné, transparentné a nezávislé spravodajstvo môže vznikať len v slobodných a nezávislých podmienkach a v pokojnej atmosfére, ktorá vytvára základ pre prácu redaktorov. Namiesto toho sme svedkami vyhrocovania situácie, zastrašovania formou výpovedí či dokonca návrhmi, aby tí, čo sa im takáto forma komunikácie vedenia nepáči, z redakcie odišli. Takýto spôsob komunikácie považujeme za neprijateľný, v rozpore so záujmami inštitúcie i krajiny.

Žiadame Vás preto o stretnutie na prerokovanie návrhov a požiadaviek spravodajských odborov, ktoré by mohli prispieť k upokojeniu situácie a zabezpečiť tak plnenie úloh, ktoré RTVS voči verejnosti má.

Požiadavky spravodajských odborov RTVS:

  • nezávislé spravodajstvo si vyžaduje slobodných redaktorov, ktorých v práci neobmedzuje neistota prameniaca zo zmlúv na mesiac a možnosti ich vypovedania bez akýchkoľvek dôvodov.
 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite