Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Keby som to bol vedel

.rudolf Zajac .spoločnosť .názory

Touto vetou sa preslávil jeden z hrdinov filmu Gombíková vojna. Vo filme bojovali partie chlapcov a ten, kto vyhral súboj, odrezával na nohaviciach porazenému gombíky a traky.

ten najmenší z jednej partie po porážke utekal domov nahý  a povedal pamätnú vetu: „Keby som to bol vedel, tak by som tam nešiel.“ Tú vetu som počul už raz, niekedy za Mečiara, keď ju povedal jeho minister zahraničných vecí po nejakom výprasku na Rade Európy, či kde to bolo. Ale to bola doba demaršov a nehralo sa o gombíky. Na obidve situácie si  mal spomenúť dvojnásobný exminister Drucker. Ošiaľ z titulu  krízového manažéra, ktorý mu falošne udelil Robert Fico, sa mu asi tak zapáčil, že  sa podujal na druhú ministerskú misiu, a to rovno za ministra vnútra. Krízový manažér, a nie marioneta, v prvom rade vyhodnotí situáciu, v akej sa nachádza on, jeho pôvodný rezort a ten, na ktorý sa dal dosadiť. 

Súčasne krízový manažér musí zvážiť, aké má postavenie, inak povedané: aký má politický výtlak. Keby bol krízový manažér, tak by to vedel a neliezol tam. Ostali by mu gombíky na gatiach a ušetril by si nielen krčnú, ale aj celú chrbticu. Pre jeho pôsobenie na zdravotníctve bolo typické, že jeho ambície a  schopnosti naplniť ich sa diametrálne odlišovali. Do doby, kým sa nestal ministrom, vždy robil pod niekým alebo pre niekoho. Teda na cudziu zodpovednosť. 

Preukázal neuveriteľnú naivitu, keď uveril Ficovi, že je naozaj  krízový a môže riešiť, čo treba.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite