Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Program nedeľných protestov za slušné Slovensko

.za slušné Slovensko .spoločnosť

Minister vnútra Tomáš Drucker napriek požiadavkám obyvateľov stále neodvolal policajného prezidenta Tibora Gašpara. V nedeľu sa preto uskutočnia ďalšie protesty Za slušné Slovensko, no tentoraz iba v Bratislave a v Humennom. Pozrite program pripravovaných demonštrácií.

Program nedeľných protestov za slušné Slovensko Branislav Bibel/SITA

každý deň, ktorý je Tibor Gašpar policajným prezidentom, klesá dôvera v políciu, klesá dôvera v to, že štát vie ochrániť svojich občanov.

Pán špeciálny prokurátor Kováčik stále nie je ochotný vyvodiť zodpovednosť za to, že nevyšetril mnohé kauzy a namiesto toho navrhuje stíhať prokurátora Špirka. Nezačala sa žiadna diskusia o zmene voľby špeciálneho prokurátora a ďalších potrebných systémových zmenách v prokuratúre.

Rovnako s veľkým znepokojením vnímame hrozbu nastupujúcej „normalizácie“, ktorá prichádza zo strany vedenia RTVS. 

Preto sa v nedeľu 15. apríla 2018 uskutočnia zhromaždenia Za slušné Slovensko. Symbolicky na západe krajiny v Bratislave a na východe krajiny v Humennom, a to za spoluúčasti organizátorov zhromaždení z ďalších slovenských miest.

„Nemýľte si našu slušnosť s nedostatkom odhodlania a vytrvalosti.“

V Humennom sa zhromaždenie uskutoční aj preto, aby sme spoločne poukázali na potrebu solidarity medzi väčšími a menšími miestami na celom Slovensku. Nehovoriac o tom, že organizátori v Humennom, kde je primátorkou Jana Vaľová zo Smeru, musia prekonávať rôzne prekážky, ako napríklad vypnutie elektriny počas zhromaždenia a pod. 

Zhromaždenia Za slušné Slovensko sme zvolali na nedeľu 15. 4. 2018, aby aj ľudia z iných slovenských miest mohli pricestovať do Bratislavy alebo Humenného. Vieme, že je to obeť, no veríme, že ľudia sa dohodnú so svojimi priateľmi a pricestujú spolu autom, vlakom alebo autobusom. Už dnes vieme, že skupinky ľudí si organizujú spoločnú autobusovú dopravu.

V Bratislave v nedeľu na Námestí SNP o 16.00 hod okrem iných vystúpia: Pavol Žilinčík (právnik), Vladimír Krčméry (lekár), Marián Leško (novinár), viacerí slovenskí umelci a herci, hudobná skupina Para, spevák Juraj Benetin. 

V Humennom v nedeľu na Námestí slobody o 16.00 hod okrem iných vystúpia Katarína Koščová (speváčka), Eugen Korda (novinár), pani Kušnírová, zaznie list Petra Breinera, (hudobný skladateľ a rodák z Humenného).

Vyzývame všetkých, ktorí sa zúčastnia na zhromaždení, aby prišli pokojne, no rozhodne vyjadriť svoj občiansky postoj. Prosíme všetkých, aby rešpektovali pokyny organizátorov a polície. Prosíme ľudí, aby si priniesli kľúče. 

Nemýľte si našu slušnosť s nedostatkom odhodlania a vytrvalosti.

Podujatie v Bratislave https://www.facebook.com/events/218929375527343/

Podujatie v Humennom: https://www.facebook.com/events/167915960559442/

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite